Zaprawa klejowa do płytek ceramicznych w klasie C1
|
|
Zaprawę klejową Kerami stosuje się do przyklejania płytek ceramicznych i gresowych oraz pozostałych typów okładzin ściennych i podłogowych wewnątrz budynków. Właściwości zaprawy umożliwiają mocowanie okładzin na powierzchniach z betonu komórkowego, jastrychach cementowych i anhydrytowych, tynkach mineralnych i gipsowych.
W przypadku powierzchni szczególnie narażonych na odkształcenia np.: tarasy, balkony, ogrzewanie podłogowe oraz obciążenia skupione należy stosować zaprawę Kerami Plus Professional.
Podłoże pod zaprawę klejową powinno być odpowiednio przygotowane.
Zaleca się wykonanie próby przyczepności polegającej na przyklejeniu płytki i sprawdzeniu połączenia po 48 godzinach.
Przy przygotowaniu mieszanki zachować proporcje na 1 kg proszku od 0,22 do 0,26 litra wody.
Nakładać przy temperaturze podłoża od +5oC do +25oC.
Nie moczyć płytek przed klejeniem!
Okres przydatności kleju do użycia wynosi 12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywać w oryginalnie zamkniętym opakowaniu, w suchym pomieszczeniu.
DANE TECHNICZNE I WYKONAWCZE:
-
Rodzaj kleju
klej cementowy normalnie wiążący C1
Proporcje mieszanki
5,5 ÷ 6,5 l wody/25 kg zaprawy
Wydajność
1,8 ÷ 3 kg/m2
Temp. użytkowania
+5oC do +25oC
Czas pracy
4 h
Czas otwarty
20 min.
Czas wiązania
24 h
Postać
szary proszek
Przyczepność początkowa
≥ 0,5 N/mm²
Przyczepność po cyklach zamrażania
i rozmrażania≥ 0,5 N/mm²
OPAKOWANIA:
Jednostkowe: worki papierowe 25 kg
Zbiorcze: paleta 48 szt x 25 kg = 1200 kg
WYRÓB ZGODNY Z: PN-EN 12004:2008
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
Brutto:
Brutto: 27,90 zł
Brutto:
Brutto:
Brutto: 34,90 zł
Brutto: 15,90 zł
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto:
Brutto: